HISTORIEN OM "LILLE VENN"

Ideen til "Lille venn" i fargerik tykk tekstur-maling kom etter inspirasjon fra Joralf Gjerstads velvalgte ord til vår Namsosing Chand. "Du må være liten for å bli stor."    Det er så ofte jeg har følt meg liten i den store verden. Liten i naturen , liten i glede og i sorg. For meg er litenheten en påminnelse om noe stort. En ydmyk respekt for noe så grenseløst og enormt. Som også vårt eget medfødte potensiale er. Vi kan få til alt! Du er enorm i din vesle kropp, på land, i vann og i lufta! La Lille venn, sammen med farger og dybde inspirere deg fra veggen. Med hvert maleri følger en tekst om lille venns refleksjoner og bakgrunn.

Det blir lagt ut flere maleri i denne serien etterhvert.

Video Poster Image
 

 "LILLE VENN; LIVET ALTSÅ!"

 • 14x14cm på poppel med trerammedybde 3,5cm 
 • 500,-
 • medfølger kort med tekst (på alle maleri)
 • Maleriet befinner seg på Røros Kunstformidling

Lille venn synes livet er tøft noen ganger. At det krever mye. Og alle krefter lille venn har, går med til å holde seg oppe. Et fingertak på klippen kan fort føre lille venn hengende i en tynn sølvtrå. For å da leve, må lille venn ha tillit til det som er så ufattelig mye større.  Stole på at "noe" vil vel. Og så er det de utforbakkene som lille venn elsker. Når det går så fort og silkeglatt at kroppen svever utfor og lille venn føler seg vektløs og så uendelig stor. Når fryden når hjertet og livet føles forunderlig. Da føler lille venn takknemlighet for de periodene når strabasene var størst. Stolt over egen vekst, så full av kraft og energi. Liten...men allikevel så stor. 

 

 "LILLE VENN PÅ TRIATLON"

 • 18x24cm på canvas dybde 1cm 
 • 400,-

På startstreken føler lille venn seg liten og ubetydelig blant de "store". Spent på egen prestasjon og nervøs for svømmedelen.

Under ett klask i hodet fra en av de andre deltakerne, bestemmer Lille venn seg for å øve mer på å svømme på rett linje. Lille venn vokser på den tanken og gleder seg til neste treningsøkt. Dette gir ny energi og gnist i det kalde vannet. Med røde kinn vrenger Lille venn av seg våtdrakten og hopper på sykkelsetet. Nå skal jeg ta igjen noen. Heiaropene langs veien gir frysninger på lårene, en følelse av å duge, prestere, være betydningsfull. På løpedistansen toppes følelsen av å delta i noe stort. Det er moro, spennende og krevende. Når Lille venn i et langt løpesteg flyger sliten over mållinja er kroppen lykkelig. Ydmyk, stolt og fornøyd med egen innsats. Tatt i betraktning for lite trening i forkant på grunn av en skade. Det er magisk å kjenne den følelsen av nybrukt energi, total slitenhet, toppet med verdens beste klem fra verdens beste kjæreste. 

"LILLE VENN I HARDT VÆR"

Det blæs på toppan!

 • 15x15c, dybde 3,5 på canvas
 • 500,-
 • Maleriet befinner seg på Røros Kunstformidling

Det blæs på toppan og Lille venn befinner seg der med jevne mellomrom. Fordi Lille venn vil være seg selv, vil gå sine egne veier. Og det betyr ofte mot strømmen. Da får Lille venn trening i å holde seg fast når det blåser som verst rundt ørene. Det krever styrke å være seg selv i denne verden! Lille venn blir tryggere for hvert vindkast. Liten...men allikevel så stor. 

"LILLE VENN PÅ SYKKELTUR"

Lille venn elsker å sykle

 • 12,5x9cm på poppel med dybde 1cm
 • #1: 350,-

Det er stas når hjulenes rotasjon øker på! Lille venn fryder seg over alle luktene som når nesen, diamanter i stille sjø, blomster langs veikanten som bøyer seg i dragsuget. Lille venn elsker terrengsyklinga også. Å stå på pedalene i bratt nedoverbakke og følge stiens kurvatur over stein og røtter. Oppover konkurrerer Lille venn mot fluene. Når fluene haiker med, sykles det for sakte. Og så liker Lille venn familiesykkelturene. Å motivere og inspirere barna føles givende. Å nyte medbragt niste sammen med de en er glad i er like tilfredstillende som en ræcertur med dedikerte sykkelvenner. Lille venn føler seg liten på sykkel i trafikken, men over røtter på sti...en kjempe! Perspektiv altså!

"LILLE VENN OG KJÆRLIGHETEN"

 • akryl mixed media og blekk 15x15cm på poppel, dybde 1cm
 • 500,- Maleriet er på Røros Kunstformidling

Når det går opp for Lille venn at kjærlighet er alt som er, da får en uante krefter til å gå for det en føler. Lille venn vet at kjærligheten ligger inni kroppen. At den ikke kan søkes etter på utsiden, men gis tillatelse til å strømme ut og ta imot. Den ekte kjærligheten er å like en annen slik de er. Akseptere dem i øyeblikket, oppmuntre til å være seg selv, støtte den andre i vekst og utvikling. Og ikke minst; ikke glemme seg selv for det samme. 

"LILLE VENN MEDITERER"

 • akryl og blekk 30x30 cm canvas, dybde 2cm
 • 1700,- Maleriet er på Røros Kunsformidling

Siden Lille venn følger sitt eget hjerte og gjør ting på sin egen måte, gjelder dette også ved meditasjon. Lille venn har funnet ut at det å meditere med ei bok i hånda, med joggesko på beina, alene i skogen dinglende i ei hengekøye eller på vandring er toppers! Da lytter Lille venn til alt og intet. Kobler av på sykkelsetet, med musikk eller duppende i kaldt sjøvann. Da svever Lille venn på skyene. Liten, men stor på meditasjon.

Lille venn i sangen til Chand: "Usynlige krefter"

 • Akryl på canvas 50x20cm, dybde 4cm
 • 1000,-

Teksten;

"Du ønska lykke til på ferden
Æ Heise seil og gjør mæ klar
Mot livet som begynne på ny
Æ Tok med mæ alt du har lært mæ
Fra en som ga mange svar

Du sa veien må æ gå sjøl
Det e for seint og snu
Så æ tok en sjans og
Mønstra på ei reise i mitt eget liv
Med tru og håp om at det herre skulle gå
Æ har lagt stein på stein
Usynlig krefter som bær mæ frem

Og som gjør mæ sterkere
For hver dag som kjem
Æ Finn styrke i mæ sjøl

Det er ingen andre som kan gi
Så my sterkere enn før
Og lar framtida bli min sti
Æ Våkne opp og veit at
Det her skal bli en bra dag
Om æ gir av mæ sjøl vil æ aldri føle nag
Så æ tok en sjanse og
Mønstra på å gjorde drømma om til liv
Æ Bare veit det herre er veien æ må gå"

"LILLE VENN: SKIENTUSIASTEN"

 • akryl og blekk på canvas 40x30cm, dybde 2cm
 • 1800,- Maleriet er på Røros Kunsformidling

Å sette utfor i puddersnø etter å ha nådd toppen (gjerne for egen maskin)...røde kinn, varm i bein og armer, gir Lille venn en følelse av vektløshet og sommerfuglflaksing i magen...på vinteren! På langrenn, randonee, snowboard, telemark, slalom, hoppski...og vannski! Alle former for gøy på planker gir mestringsfølelse, frihet og lykke. Lille venn lever i øyeblikket! Liten, men høy på livet!

"LILLE VENN ER GRENSELØS"

 • akryl og blekk på canvas 15x15cm, dybde 3cm
 • 500,- Maleret er på Røros Kunsformidling

Lille venn vet å være grenseløs. Det er bare så synd at den tilstanden går i glemselen av og til. I det grenseløse, ser øynene lenger enn vanlig. Får øye på noe der fremme eller en forståelse der bak av det som var en gang. Da kan Lille venn "se" bakenfor, tvers igjennom og forbi.

Andre ganger tar tilstanden med Lille venn så langt ned i dypet, ofte dypere enn noen gang før - når det skjer. Det skaper frykt og mørke tanker i øyeblikket, men straks Lille venn vet å være grenseløs, preller mørket vekk. Og der...bak det mørke, kalde, skinner forståelse og aksept gjennom. 

Det er da Lille venn gjenkjenner tilstanden av seg selv som grenseløs. Etter å ha stått i det tunge, venter lyset, innsikten, tilliten og følelsen av å være så enorm...som Universet selv.

Liten...men allikevel så stor...grenseløst stor.

"LILLE VENN PÅ FISKETUR"

 • akryl og blekk på canvas 21x14.5cm, dybde 1,8cm
 • 600,- Maleriet er på Røros Kunsformidling

Lille venn husker enda fisketurene med pappa. Den barnlige, spente energien på vei ned til tjønna, buskene en måtte forsere og myggen som var ivrig etter å sette seg på naken hud. Hyssssj, vi må være stille, ikke røpe oss. ivrige barnehender som grov seg ned i markboksen etter den feiteste, lengste. Vi våket over duppen og fulgte samtidig med hverandre. Hvem fikk napp først?

Etter pappa ble andre med. Da ble det sjøfiske. Lille venn sparte lenge til sin egen sjøfiskestang. Stolt halte opp mang en fisk på den. Dorging og fiskestang fra båt hadde også sin sjarm.

Lille venn setter stadig pris på fisketurer. Fordi det betyr stillhet, fellesskap, gode minner. Knasende sprøtt skinn i meierismør rett fra stekepanna over bålet. Det er en tålmodig spenning det å stå med en fiskestang i hånda. Liten de første gangene i hytteterreng, større i dag, men gleden er like enorm.