Om  meg

 

Om Cathrine

Jeg har alltid vært opptatt av å lese mennesker og tolke signaler fra kroppen. Min "psykolog"-karriere startet i forsvaret der det viste seg at jeg hadde teft for å lytte, motivere og bygge andre sterkere. Siden har jeg vært en samtalepartner for mange. 

Min evne til å fange opp det som blir sagt mellom linjene, gjør at jeg har brukt mine ressurser til stor hjelp for andre høysensitive. Mange har gaver de ser på som lite positive, men som kan forandre eget og andres liv når de får komme til nytte. Å være sensitiv er en kjemperessurs!

I mitt forsøk på å passe inn i samfunnets firkanta boks, sitter jeg på utdanning som kommer godt med i møte med ulike mennesker.

Men, den firkanten begrenser meg og gjør meg utilpass. Mine virkelige ressurser ligger i at jeg ser og hører detaljer samtidig som den store sammenhengen dukker opp i samme bilde. 

Jeg er

* avhengig av naturen, stillhet, tid til refleksjon og frihet til å gå min sti

* lidenskapelig opptatt av å lytte, forstå og tolke kroppens signaler

* nysgjerrig, åpen, søkende, reflektert

* glad i åpne, ærlige, løsningsorienterte og dype samtaler

* en formidler og en veileder som bistår andre til å skape endring i livet

* en terapeut som brenner for å bistå andre på veien til å klekke ut gode løsninger for helsa - løsninger som har fokus på å finne opprinnelig årsak til symptomer og å bistå den enkelte i å forstå hva kroppen kommuniserer om og på hvilken måte den sier ifra om sine behov. 

Vår verden er i konstant utvikling

Jobben vår er å følge med, utvikle oss, lære nytt, bli bedre dag for dag. Vi er så mye mer enn det vi er lært opp til å tro.

Jeg er her for å minne deg på det kroppen din allerede vet. Kroppen vår har til alle tider formidlet til oss hva den trenger for å fungere best mulig - og opp igjennom tiden har tro, overbevisning, forsknings-resultater og trender spilt sine roller slik at vi har glemt å lytte innover i oss selv!

Jeg motiverer til bevisstgjøring

av tanker, ord, handlinger og valg.

Dette resulterer i at du ser DIN vei, DINE muligheter, og DITT potensial i et sterkere lys. Jeg inspirerer til å ta tak i visjoner og mål, motiverer til selvironi og det å ikke ta seg selv så høytidelig. Det å strekke seg LITT lenger enn før – bidrar til god selvfølelse og vekst!

Vi er her for å vokse som mennesker og for å gledes ved livet...tror jeg. 

Jeg er en brobygger, jeg står på tre bein; ett i den vitenskapelige verden, ett i den spirituelle verden, og det siste i naturen

Min utdanning og behovet for å forstå forskning og vitenskap symboliserer min høyre fot. Det konkrete, som er til å ta og se på. Den tredimensjonale verden de fleste lever i.

På den andre siden er det som ikke kan ses med det blotte øye eller høres. Her er intuisjonen, klarsynet, evnen til å "lese" mennesker og analysere situasjoner fra et dypere perspektiv. Vi er på vei inn i den femte dimensjon. For å se muligheter i en verden i rask utvikling, må vi benytte begge beina for å løse helse-utfordringene i samfunnet i dag. 

Beinet som holder meg i balanse når hverdagen er utfordrende, står støtt plantet i naturen. Det er der jeg lader min energi.

Mitt fokus er å lære andre at dersom du ser på deg som en HELHET, søker å forstå og oppnå BALANSE og går inn for å skaffe deg OVERBLIKK over livet, da kommer du i mål med det meste!

Jeg tror at det viktigste jeg kan gi deg

er en forståelse for hvordan kroppen virker,

vekke din evne til å tolke kroppens signaler

og verktøy for at du selv kan gi kroppen det kroppen trenger for at du skal leve ditt beste liv.

 

Referanser 

CATHRINE TIL FOLKET!

Det er den første setningen jeg kommer på når jeg tenker på henne. Du blir friskere og gladere, bare av å SE henne, høre på når hun snakker og samtidig motta varme, interesse og hjertelig omsorg. Kombinert med hennes profesjonalitet og kunnskap, finnes det ingen begrensninger for hva du kan gjøre kroppen din i stand til!

Hun er en mester i holistisk medisin. Ser HELE deg, både på innsiden og utsiden. Og det er det som teller. Det er lett å henge seg opp i et enkelt symptom, en følelse, en diagnose, en hendelse. Det er ofte lettest, fordi det kan være synlig og enklest å forklare. Symptomlindring er viktig, men gjør vi BARE det, kan det lett bli brannslukning. Det er først når vi driver skikkelig diagnostikk og finner ÅRSAKEN, at vi virkelig kan bedre, lindre og ofte kurere. Og hun kommuniserer på en måte som gjør at du klarere ser sammenhengen i hvilke utfordringer du har. Og hvilke iboende verktøy du allerede har som kan løse dette. Kroppen er fantastisk til å reparere seg selv. Men hvorfor skal ting ta lang tid, når det kan ta kortere tid? De fleste ønsker ikke å bruke lenger tid enn nødvendig. Og noen tror at de beste metodene er de som tar tid. Cathrine og jeg deler ikke denne holdningen.

Hun kan også mye om de elementære, enkle og viktigste emnene. For eksempel hvorfor vi trenger vann, hvor mye, og at de fleste av oss vandrer rundt som i en ørken, mer eller mindre dehydrert i en eller annen form. Og det er jo både veldig synd og unødvendig! Hun deler kunnskapen sånn at det blir forståelig og sånn at du får lyst til å dele den videre. Og det er jo derfor vi er her. For å hjelpe hverandre! Og meningen med livet er jo å være den du egentlig er. På alle plan. Det er lettere når du er frisk. Og for å gi maksimalt til andre, må du først feie for egen dør.

Mitt motto er AHODS: Alt handler om det samme! Dersom du ikke forstår dette umiddelbart, vil du sannsynligvis snart få erkjennelsen.

Hun er også generelt dyktig på å samkjøre kunnskap om vestlig, østlig og alternativ medisin.

Jeg lærte om redox signalmolekyler i biokjemitimene på medisinstudiet i 1992. Cathrine har virkelig oppfrisket min hukommelse og lært meg mye mer enn jeg lærte da. Nemlig hvordan de fungerer. At de fins i kraftverket til hver eneste celle i kroppen. Og at når vi er 70 år, har vi i gjennomsnitt kun ca 10 % igjen…Ikke rart alle kroppens funksjoner reduseres ved høyere alder. Endelig forsto jeg skikkelig…hvorfor…og tenkte; Går det an å tilføre dette til kroppen i en el annen form? Akkurat som vi tilfører vann, næring, vitaminer og antioksidanter? Dette måtte jo være genialt?! Cathrine lo og bekreftet at; det går absolutt an ja…

- Trine Landsem

Cathrine er et varmt og fantastisk menneske. Hun treffer deg med sitt hjertegode smil som gir deg trygghet og skaper tillit. Når hverdagslivets press og stress setter sine spor i kroppen, tilbyr hun mange typer behandlinger, som bl.a. akupunktur, soneterapi og massasje. Når livet i perioder er tøft og sårt, møter hun deg med en god klem, lytter, gir råd og hjelper deg å sortere tankene og veileder deg igjennom den gode samtalen. Cathrine byr på seg selv og har en unik personlighet. Hun har bred kunnskap om kroppens sammenhenger og betydningen mellom liv og lære. Jeg har hatt god hjelp av Cathrine i mange år og har anbefalt henne til flere av mine venner.

- Tove Welde

Mitt første møte med Cathrine var spesielt og overveldende i positiv forstand. Hun trakk sammen tråder og linjer i mitt liv som gjorde det lettere for meg å forstå sammenhengen. Jeg opplevde at Cathrine tok tak i potensialet mitt, og hjalp meg med å forstå hvor mye kraft og kjærlighet som fantes der inne.

Cathrine er virkelig en helt spesiell dame som skaper forskjell i ens liv. Det er iallfall slik jeg har opplevd det. Hun har en helt spesiell evne til å se og lytte til mennesker. Jeg gir mine varmeste og beste anbefalinger til Cathrine Stjern!

- Maria Steinholt Fosnes

Hei Cathrine.

Besøkte svigermor i dag og hun fortalte at hun hadde fått mer energi, sover mye bedre, bedre pust, må ikke opp om natta for å tisse, fingrene er blitt varme igjen, har ikke hatt halsbrann, smertene i beina er borte, bruker piggsko som du anbefalte og føler seg trygg ute. Skulle hilse deg og takke så mye. Hun sa du var en solstråle og ei skjønn jente :-) 

- Mari-Anne Skogstad Eriksen og svigermor

Cathrines utdanning

2022                NaKoTip, Sertifisert Tankefeltterapeut (Nasjonalt Kompetansesenter for Tankefeltterapi og Informasjonspsykologi).

2018 - 2019    Whole Health Medicine Institute, San Francisco, Helhetsmedisin v/Dr. Lissa Rankin

2014                Ernærings mikroskopist, Blodmikroskopering/ kostholdsrådgiver

2006 - 2011    Akupunkturhøgskolen, Oslo, Bachelor i akupunktur, inkl.grunn- og mellomfag medisin (Nå: Høyskolen Kristiania)

2006 - 2008    Encefalon Høgskole i grunnmedisin, Oslo, Grunnfag og Mellomfag Medisin, 1-års-studium i Funksjonell anatomi og fysiologi

2004 - 2006    Fotsoneterapeut, Den norske alternative helseskole

2001 - 2003    Sivilingeniør i Industriell Økologi, NTH (NTNU)

1996 - 1999    Høgskoleingeniør i miljøteknologi, Høgskolen i Agder, avd. for teknikk

1995 - 1996    Examen philosophicum, samt div. eksamener i sosiologi, psykologi og idrett, ved NTNU

1992 - 1993    Offiser fra Befalsskolen for infanteriet i Trøndelag, BSIT

1991 - 1992    Trondheim Private Gymnas inkludert et år med aktiv trening, styrkeløft

1988 - 1991    Trondheim Katedralskole, Naturfaglinje

KURS; Bl.a. Dorn-metoden / Reconnective Healing v/Dr. E.Pearl / Klassisk svensk massasje / ++

Redaksjonell sak i Fjell-Ljom, lokalavisa for Røros 6.april 2017