Stjern- klinikken Behandlings- tilbud Om meg & referanser Kontakt Blogg Kurs ASEA / RENU28 Stjern_art Logg inn KONTAKT MEG

Den viktigste ingrediensen i et rikt liv

Uncategorized Mar 18, 2017

Det er lørdag, det har snødd i natt og sola skinner fra blå himmel. Ikke mange har rukket å sette spor etter seg ute ennå. Og jeg griper sjansen til å lufte hjernen og hjertet – for en gangs skyld uten joggesko på beina. På andre siden av Festningsgata er den første jeg går meg på, lille Cathrine i brun jakke og med røde treski, hun er knapt 5 år. Jeg ser henne i øynene og ser gleden over endelig å ha mestret kunsten å gå på ski. Det gjør noe med meg. Er det lenge siden du har sett et barn som nettopp har mestret noe vanskelig, i øynene? Husker du følelsen det ga deg, da du mestret noe for aller første gang? Magi!

Så dukker andre bilder opp. Jeg er ho jenta med det lange håret som aker ned den bratteste av de bratte bakkene inne i barnehagens lekeområde. Treet vi lagde «lekemat» under står fortsatt her også det andre treet jeg klatret i. En stund siden jeg så disse bildene så klart – stort sett så løper jeg forbi her med et helt annet fokus.

Dette gjør noe med meg i dag – jeg oppdager at jeg smiler, og følelsen av hærlig og forventningsfull energi bobler i hjertet. Dette blir nok en spennende dag. Tema for turen kom ut av det blå, og alt som kommer slik, er det alltid en større mening med – det er tid for å igjen børste støv av minnene og kjenne på følelsen disse minnene ga den gang da.

Husker du at den viktigste ingrediensen i et rikt liv er takknemlighet? Vi lærte det alle en gang.

Takknemlighet starter med forståelsen av forskjellen på rikdom og fattigdom.

Hva er rikdom? Svaret du vil få, vil gjenspeile den du spør sin projeksjon på hvilken modell av verden vedkommende har. Rikdom handler aldri om penger. Rikdom er oppfatningen av overflod. En person kan føle seg rik med 1 million i banken, mens en annen ikke føler det er nok. Dette er fordi en fokuserer på overflod, og den andre på knapphet.

Lik som definisjonen på rikdom er definisjonen av fattigdom personens oppfatning av knapphet.  Hva velger du å fokusere på i din hverdag? På det du har i overflod eller det du føler du mangler?

Om du vil integrere følelsen av overflod enda sterkere inn i din hverdag, går den raskeste veien via takknemlighet. Dette går jeg og tenker på her jeg tusler i uberørt snø mens sola varmer mer og mer.

Hver gang du virkelig kjenner på følelsen av takknemlighet, vil det sette i sving en haug med elektromagnetiske signaler i kroppen som gir deg samme følelse som den du kjenner når du opplever betingelsesløs kjærlighet – den kjærligheten de fleste av oss følte som et lite barn. Da vi ennå visste at vi var gode nok akkurat som den vi var.

Takknemlighet har samme energi som energifrekvensen vi kjenner når vi opplever medfølelse, miskunnhet (sjelden brukt ord i dag = godhet og barmhjertighet som oppstår fra kjærlighet) og empati. Alle disse har en høy frekvens. Disse følelsene har forresten en magisk reparasjons-kraft på alle kroppens celler! Et lite argument kanskje – for å integrere litt mer takknemlighet inn i livet?

Hvis du i dag vil fokusere på overflod, på det å føle rikdom, må vi starte med å se etter det vi kan være takknemlig for. Men hva har vi å være takknemlige for da? I denne hektiske verden med så mye stress, mas og konflikter?

Allerede før vi setter føttene ned på soveroms-gulvet om morgenen, har vi mye vi kan starte med. Vi er født inn i den mest spennende tida i menneskenes historie, i et land med ytringsfrihet og åpne grenser, med en kropp som fungerer og en indre drivkraft til å være med og bidra til en bedre verden – på vår helt spesielle måte. Og vi har fått evnen til å velge om vi vil leve et bevisst liv eller om vi foretrekker å sove bort dagene. Vi har allerede vunnet i livet! Ta tilbake det minnet! Du husker det – gjør du ikke?

Når du 95% av tiden (jeg generaliserer) snubler rundt i livet, sover i våken tilstand og er ubevisst dine tanker, følelser og kropp, så er sjansen for at du kjører i samme retning som dine gamle adferdsmønster alltid har gjort – stor. Når du i den resterende 5 % av tiden er våken og bevisst, så kan du selv styre hvor du vil, hva du vil tenke og føle og hvem du ønsker å bruke tiden din sammen med.

Om du velger å vie mer av tiden din til takknemlighet, vil dette løfte alle aspekter av ditt liv, både fysisk, psykisk, mentalt og spirituelt.

I tillegg til takknemlighet, har du tilgang til noe annet fantastisk …kraften i positive minner.  Om du ikke tar deg tid til å finne dem igjen, vil de blekne bort. Trist.

I dag har jeg vært bevisst på mine magiske minner fra området jeg har vokst opp i. Og det gjorde noe med meg. Normalt når jeg løper her, så henter jeg inn andre positive følelser, i dag fikk jeg en ordentlig gjennomskylling av hva Kristiansten-festning-området har gitt meg opp igjennom mine år.

Hva gir deg følelsen av overflod i livet ditt? Hos meg denne lørdagsmorgenen veltet følelsen av overflod over meg. Jeg føler meg heldig og priviligert. Sterk og ydmyk og uendelig takknemlig for gode minner, men enda mer takknemlig for de minnene som var tøffe da de sto på, men som i ettertid har gitt meg den fantastiske veksten som jeg ellers ikke ville ha fått om jeg ikke opplevde dem – og tok til meg læringen de kom for å gi meg. Jeg velger et rikt liv, med minner fra oppturer og nedturer og gavene som minnene ga meg. Her deler jeg litt med deg;

 Her er akebakken i barnehagen. Stor stas og tung å gå for små korte barnebein…her startet min fasinasjon for en gutt jeg skulle følge samme vei med på skolen i 9 år. Jeg husker smilet ditt ennå og følelsen du ga meg!

På trappa her ble bryllupsbildet tatt, magiske minner etter 3 dager-til-ende-feiring. Et ekteskap med vekst fra A-Å. Takknemlig.

 Her stod jeg stolt som en hane i grønn uniform i mai 1990 og fyrte av 1/3 av de 21 skudd som hører med på en spesiell mai-dag. Husker det som om det var i går! Og flagget på festningen har jeg heist og firt 2 ganger. Følelse av stolthet og verdighet. En viktig jobb med stort ansvar den gang.

 En følelse som aldri slipper taket er 1.løpetur med gassmaske i aspirant-opptaket på Befalsskolen. Der jeg fikk kjeft og ble trykket ned av selveste skolesjefen den gang, med beskjed om at «Dette vil du aldri klare Fredly!!» Hvorpå jeg tenkte i mitt stille sinn…det skal vi bli to om!

 Inne i disse murene hadde vi 100 bryllupsgjester til bords og jeg drakk meg til mot og holdt min aller første seriøse tale. Starten på mitt foredrags-engasjement var her! Fordi jeg `naila` det! Den dagen var jeg min svigerfars store stolthet. Etter hvert ble det opplagt at jeg skulle velge en annen dør i livet. Foruten mange erfaringer rikere, ga det ekteskapet meg mine to aller største grunner til takknemlighet – mine to kjekke gutter.

 Bispehaugen skole, med alle de minner den bringer med seg. På godt og vondt – merk at de vonde minnene var de som ga meg størst positiv vekst.

Ønsker deg en magisk dag med tid til egen refleksjon omkring dine minner og at du slipper følelsene til også, det er DE som gjør det hele så magisk!

Takknemlig for at du tar deg tid til å lese.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.