Stjern- klinikken Behandlings- tilbud Om meg & referanser Kontakt Blogg Kurs ASEA / RENU28 Stjern_art Logg inn KONTAKT MEG

BLOGG

Komplekse helseproblemer krever helhetlig tilnærming. Hva om ikke alle svar finnes på èn "gren"

Noen refleksjoner fra en terapeuts hverdag

Jeg blir ofte oppsøkt av mennesker med kroniske utfordringer som har vært ut og inn hos leger og annet helsepersonell over tid.

Det jeg som terapeut gjør er å gå på jakt etter den opprinnelige årsaken til helseutfordringene du opplever. Det er sjeldent at en ubalanse kommer kun fra èn årsak eller har kun èn løsning. Som regel finnes løsningen i flere ulike faktorer samtidig. Det er derfor jeg har stor interesse for ulike medisinske metoder og områder. Og søker å «klatre opp i det høyeste treet», og se personen derfra for å få best mulig helhetsperspektiv. På den måten kan jeg få et bedre overblikk og se hvor den opprinnelige årsaken startet eller befinner seg.

En kronisk utfordring har vanligvis en løsning som involverer det følelsesmessige, mentale, det åndelige og...

Les mer...

Hva om svar på kroppens helsesituasjon ikke kan måles av den måleapparatur som vestlig medisinsk forskning har per i dag?

Hva om svarene er å finne i kroppens tanker, følelser og dens tro og overbevisning?

Et spørsmål fikk meg til å skrive denne bloggen. Som insta-innlegg ble det for langt så det havnet her: 

Den vestlige medisin er god på mye, spesielt akutte caser som skjer. Den vestlige vitenskapen er også god på å måle, veie, sammenligne, se og registrere målbare endringer…som kan ses, tas på og fanges opp av de måleinstrumenter den vestlige medisinske forskningen har skapt. Men hva med alt det som ikke kan måles, ses, veies, føles med fingrene og så videre? Og det er der jeg føler den vestlige viten stopper litt opp.

For hva om svarene til kroppens helsesituasjon ligger i nettopp dette? Det som de foreløpig ikke kan forske (tilfredsstillende ift. vestlige forskningskrav) på: tankene våre, ordene vi sier til oss selv, relasjonene våre til andre, til...

Les mer...

Jeg banket meg til ro og fokus

Onsdag morgen 31.august dro vi to fra Innerdalshytta i 9-tiden. Målet var en 3 år gammel drøm: å nå toppen av Innerdalstårnet. Blå himmel og ei sol på god vei opp gjorde starten på turen til en lek. Slik føler jeg meg mest hjemme, med shorts og tursko og sekk på ryggen. Med meg hadde jeg ei god venninne som var like ivrig på å nå til topps. Endelig.

Tregrensa ble passert og litt lengre oppe ved Storvatnet, ble det litt energipåfyll før det lengste strekket opp foten av tårnet. Vi fant fort ut av hvorfor det er anbefalt å bestige tårnet i tørt vær. Det er bratt og med litt nedbør blir det glatt. Jeg må innrømme tanken streifet meg at jeg skulle komme meg ned her også…

I kløfta mellom Innerdalstårnet og Tårnfjellet satte vi igjen sekkene, for her så vi at videre oppover var det behov for fullt fokus...

Les mer...

Om å ha noen der...

kommunikasjon refleksjon Jul 14, 2022

Ville bare dele en tekst som ligger inne i medlemsportalen. Som jeg vet noen trenger å lese i dag. Kanskje du også kan hente noe godt ut av den akkurat nå, akkurat i dag? 

Om utfordringer, tunge stunder og det å ha noen der som kan minne oss på det vi ikke ser akkurat nå. Det er viktig at vi legger merke til de som tror på oss. For det er alltid noen!  Akkurat som vi tror på andre.

Av og til kan vi møte utfordringer som krever mer av oss enn vi tror vi er i stand til å hanskes med. Når situasjonen eller oppgaven virker håpløs, er det så utrolig lett å slutte å tro på oss selv, våre egne mål og drømmer. Det er da disse fantastiske menneskene som ser oss, som har tro på oss, som kommer med oppmuntrende ord eller et betryggende blikk virkelig kommer til sin rett.

Jeg har i min oppvekst hatt gleden av å ha flere slike mennesker i livet...

Les mer...

En helt vanlig dag i min verden

Å «lytte» for sin egen del er ikke like lett som når jeg «lytter» for andres del.

En dag i ferien min…

Vi hadde nettopp kommet ned fra en lang dagstur opp til Blåhøa i Oppdal. Vi var slitne, svette og klare for å henge opp hengekøya i trærne på Rauøra. Men før det, var det kjekt å gå ut i Gjevilvatnet for en vask. Deilig og kaldt og det var før sola og varmen for alvor kom til Oppdal denne sommeren.

Ferdig tørket og klar for litt kveldsmat, spurte Torbjørn om jeg kunne bade litt mer!? Han hadde nettopp funnet ut at han hadde mistet forlovelsesringen sin og han var sikker på at den lå i vannet etter hårvasken ble tatt. Og siden de mannfolkan er litt sarte på kalde vanntemperaturer, så var det bare å manne seg opp for et nytt bad.

Jeg lette og lette i det klare vannet, mye skinner som gull på `havbotn` ;-) Men ingen...

Les mer...

Bålet berører - den optimale meditasjon?

 

Deler med dere "Måndedens meditasjonstips" fra MEDLEMSPORTALEN

Bålet har vært en samlingsarena for folk opp igjennom alle tider fra ilden ble oppdaget. Hvis vi ser bort ifra alle de mindre hyggelige ting bålet har vært brukt til, og velger oss ut ett av de mest givende - så havner vi rundt bålet sammen med gode venner med god mat og gode historier.

Men det jeg vil skrive om her i dag, er bålets tiltrekningskraft på meg - og mange med meg. Visste du at bålet snakker til deg? At den energien som flammene har, får treverket til å snakke.

Noe som kanskje kan forklare manges fascinasjon til flammenes tiltrekningskraft?

Både synet av bålet, lukten og ikke minst lyden virker fengslende. Bålet roer sjela. Bålet brukes i terapi for urolige barn, virker positivt på depresjon og lindrer angst.

Det første jeg alltid iverksetter når jeg ankommer stedet i skogen jeg vil overnatte...

Les mer...

Stol på kroppen din og lytt til den - det vil gagne deg så mye

«Your body is precious. It is your vehicle for awakening. Treat it with care» - Buddha

Kroppen din er det mest dyrebare du har! Den er ditt kjøretøy for all vekst og trivsel. Ta vare på den!

Jeg stoler på kroppen min. Mer på den enn noe annet. Men det har ikke alltid vært sånn. Jeg har alltid følt at den har visst mye om meg. Og den har hatt rett i mange sammenhenger. Har du noen gang fått en sterk følelse av at kroppen din har prøvd å fortelle deg om noe i kroppen som er galt eller gitt deg signaler på at du må være på vakt for noe eller noen? 

Jeg påstår at hvis vi hadde gitt mer oppmerksomhet til kroppen vår enn til tankene og egoet, ville vi fått mye verdifull informasjon som kunne gjort hverdagen både bedre og lettere. 

Kroppen sitter på en uendelig stor kraft og visdom som kan reversere sykdom, negative...

Les mer...

Kroppen snakker til deg! Hvordan? Og hvorfor?

 

Disse spørsmålene (på bildet) utgjør Trinn 1 (av 6) i kurset «En kropp i balanse» som du finner i Medlemsportalen «Hun er sterk & stødig». De er for meg som terapeut helt grunnleggende å få svar på spesielt når jeg bistår en person som har fått en kronisk diagnose med å bli bedre.

Når det gjelder vestlig medisin kommer den til kort i mange sammenhenger der plagene er kroniske. I akuttmedisin er vi totalt avhengige av det dyktige helsevesenet vårt - da er vestlig medisin GULL!

Men hvorfor og hvordan dukker en kronisk utfordring opp? Her får du mitt bilde. Du trenger ikke være enig med meg, jeg vil bare gi deg et perspektiv sett fra min viten (Viten er anvendt kunnskap).

Kroppen er din aller beste venn. Den har som største mål å holde deg så frisk og oppegående som den overhode klarer. Ut i fra de forutsetningene som ligger i den...

Les mer...

Medlemsportalen "Hun er sterk & stødig" ER HER NÅ! Vet du hva en medlemsportal er?

Det er mange som ikke vet hva en medlemsportal er. Noen vet hva et nettkurs/onlinekurs er, men vet ikke forskjellen på en medlemsportal og et onlinekurs. Og det skjønner jeg godt!

En medlemsportal er på mange måter ikke noe nytt. De fleste av oss er medlem av en eller flere, men vi tenker ikke over det. Eksempler på medlemsportaler er Fresh Fitness, Adams matkasse, Godt Levert, Netflix.

Men en medlemsportal fra en liten bedrift som meg er ikke er så vanlig i Norge enda. Og jeg har ennå ikke funnet en eneste medlemsportal med det konseptet jeg har utviklet. Gled deg! Derfor kan det virke nytt og fremmed for mange. Men det vil komme mange flere medlemsportaler i tiden fremover, som kommer medlemmene til gode med sine mange fordeler.

Så, hva er forskjellen?

Onlinekurs / Nettkurs

Den viktigste forskjellen mellom et onlinekurs og en medlemsportal er mengden innhold. I et kurs ligger alt innholdet som regel klart i kursportalen...

Les mer...

VOKSENT VENNSKAP OG KOMMUNIKASJON

Det er som regel ungdommene eller barna vi bretter opp armene for å hjelpe når det butter med vennskap og kommunikasjon blant vennene på skolen eller i barnehagen. Men det er ikke bare de som trenger et lite puff i en bedre retning.

Det er like så mye vi voksne som trenger en real refleksjon innimellom. Kommunikasjon kan være «no dritt», men også den mest stødige basen for et fantastisk vennskap. Jeg bor sammen med en mann som har gjort kommunikasjon til en lek. Sammen spiller vi hverandre gode, men det kreves en del av oss begge. Blant annet åpenhet, ærlighet, tillit, aksept, tålmod, respekt og ydmykhet og ikke minst humor og refleksjon.

Det er ikke alle vi møter som vil like oss. Det er derfor vi på en måte har «kjemi-treff» med nye mennesker – ofte helt uten å vite at det er det det er. Når du møter et nytt menneske og dere kommer i prat, så...

Les mer...
1 2 3
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.