Stjern- klinikken Behandlings- tilbud Om meg & referanser Kontakt Blogg Kurs ASEA / RENU28 Stjern_art Logg inn KONTAKT MEG

"Elsk den neste som deg selv"

Uncategorized Mar 26, 2017

Hvordan skal jeg klare å sette pris på deg, være glad i deg, vise at jeg har omsorg for deg og bidra med noe godt i ditt liv, dersom jeg har store vanskeligheter med å være glad i meg selv? Hvor godt vil dette fungere om jeg selv ikke har funnet fram til den grunnleggende kjærligheten for den jeg opprinnelig er?

Du kan gi penger til andre, dersom du allerede har penger å gi av. Du kan gi av din tid, dersom du har tid å gi bort. Og du kan gi kjærlighet, omsorg, støtte, medfølelse og respekt, dersom du har og eier alt dette for deg selv. Hvordan kan jeg gi deg noe som helst om ikke jeg kjenner at jeg har et sted inni meg som jeg kan hente det fra?

Flere ganger i min oppvekst, har jeg blitt oppdratt til å tro at det å være glad i seg selv, det å kjenne stolthet for den man er, for de tanker og sannheter som jeg representerer, og det jeg bidrar med, er egoistisk tankegang. Den dag i dag, får jeg av voksne høre at det ikke sømmer seg å vise seg fram og å være stolt av den man er og det man har bidratt med. At jeg må dysse ned mine drømmer og store tanker om det jeg har lyst til å utrette her på jorda denne gang. Du har på en måte lov å føle det inni deg, men det er slettes ikke noe særlig å si det høyt! Det er derfor jeg er blitt flinkere til å gjøre nettopp det – å si det høyt.

Når jeg i min terapeut-rolle skal kunne inspirere og motivere og skape refleksjoner omkring ulike tema, så må jeg selv stå fram som et eksempel. Barna våre lærer av det vi foreldre gjør og ikke det vi sier, slik er det med voksne også. Derfor hender det at jeg på mine foredrag avslutter med å fortelle at jeg er stolt av den jeg er og det jeg har vært med på i felleskap med forsamlingen å skape i løpet av disse timene. Men jeg sier det ikke bare med ord, jeg deler det fra den innerste visdom og kjærlighet i mitt hjerte, derav kan du se utenpå meg at jeg mener det jeg sier. På den måten står jeg fram og våger meg selv ut i lyset, slik at andre kan føle at: kan hun, så kan jeg. Når jeg har fred og kjærlighet inni meg selv, kan jeg smitte deg med det samme, og du smitter nestemann. Det er fredsarbeid på høyt nivå det! Fred starter i vårt eget hjerte.

Det er umulig å være oppriktig glad i andre hvis man ikke først har lært å være ubetinget glad i seg selv. Når du opplever at du eller noen i din nærhet hakker på alle andre for ting som ikke fungerer, så vær oppmerksom og bidra med oppklarende tanker – veldig ofte bunner dette i at man ikke er glad i seg selv. I stedet for å være med i frustrasjonen og elendigheten, vær den som våger å sette lys på årsaken til at det kan føles slik. Vær modig! Gi din beste venn (og deg selv) en mulighet til refleksjon. Om ikke den gaven mottas med en gang, så har du i alle fall sådd et frø til endring.                                                                                                                                               Jeg får ofte spørsmål fra andre som har lyst til å hjelpe sine venner om at de tror de må kunne så mye før de føler de kan hjelpe. De tror de må ha lange studier i bakhånd, dokumentasjon på riktig utdanning, ha praksis mm. Det holder faktisk at du har et genuint ekte ønske om å bidra kombinert med den største kjærlighet til seg selv og den du er!

Når du virkelig kjenner på den følelsen av at du elsker deg selv, at du er stolt over den du er og det du bidrar med, da vil alle cellene i kroppen din respondere på denne følelsen. For at cellene, som utgjør de fysiske byggesteinene i din kropp skal holde seg friske, så er de avhengige av mest mulig kjærlighet og minst mulig frykt. Cellene dine er en del av den høye intelligensen som blant annet er med på å sette i gang reparasjonsprosesser når noe i kroppen, sjela eller tankene er i ubalanse. Så kjærlighet gjør frisk! Og kjærlighet handler om å være glad i den du egentlig er, det mennesket du er innerst inne. Ikke all den staffasje som vi føler må omringe oss for at vi skal være verdige noens kjærlighet. Ingen er perfekte og samtidig så er vi alle perfekte. Inngå en avtale med deg selv om at du skal stille opp for deg selv, selv om ingen andre gjør det. DET er kjærlighet det!

Den største gaven foreldre kan gi sine barn, er gaven av å være glad i seg selv, for den man er. Lær dem å elske, sette pris på og være stolt av seg selv, alle sine svakheter og styrker. Når foreldre ofrer seg og setter sine behov til side, for å sørge for at barna skal ha alt foreldrene tror de trenger, er det det de lærer barna sine også. Barn lærer av det foreldrene gjør, ikke av det de sier. Vis at du er glad i deg, at du prioriterer deg selv også, da kan barna tillate seg det samme til tross for at samfunnet ofte lærer bort det motsatte.

Livet er rett og slett helt avhengig av at vi er glad i oss selv.

Jeg er glad i meg, derav kan jeg være glad i deg.

Du KOMMER fra kjærlighet, du ER kjærlighet og du lever I kjærlighet. Velg å se kjærligheten i deg.

Takk for at du tok deg tid. Setter pris på kommentarer og refleksjoner.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.