Stjern- klinikken Behandlings- tilbud Om meg & referanser Kontakt Blogg Kurs ASEA / RENU28 Stjern_art Logg inn KONTAKT MEG

Helhetlig helse. Vet du hva dette innebærer?

balanse helhetlig helse Jan 20, 2017

Helhetlig helse kommer du ikke unna om du ønsker deg et godt og langt liv. Men ikke mange vet bevisst hva det innebærer. Det økende tilbud av alternative behandlingsvalg, mengden velmente råd innen ernæring, trening og tilskudd, kvantefysikkens oppdagelser, interessen for forskning – det bugner over fordi det er et skrikende behov for opplysning. Den vestlige medisin strekker ikke til og oppleves som særdeles utilfredsstillende når det gjelder veksten av kroniske lidelser i befolkningen. Kan du gjøre noe med dette selv?

Helhetlig helse er den unike balansen som du på ditt beste innehar når ditt fysiske (kroppen), psykiske (følelsene), mentale (tankene) og åndelige (sjelen)deg er komplett. Når du blir bevisst hva dette innebærer for deg og lærer deg å balansere disse aspektene vel, ut i fra dine individuelle kvalifikasjoner og krav, da har du lagt føringen for et godt liv. Når så skjer, vil du – bare ved å være deg selv – lyse opp i tilværelsen for andre rundt deg også. Tenk for en gave!

Å komplettere seg selv krever at du vet hvem du er og hva du trenger. Ikke hva du tror andre mener om deg. Du er et helt unikt puslespill. Brikkene du består av er bare dine, du kan prøve å låne brikker fra andre, men de må tilpasses deg for å gi full uttelling. Så helhetlig helse for en person kan innebære trivsel på jobben, tid til å være med venner, snekring på hytta, ei god bok, følelsen av og gleden over å være til hjelp for andre. Mens en annen trenger mer stillhet og tid til seg selv, utfordringer som gir følelsen av mestring, god og nok søvn og en godt planlagt fremtid.

Vi vektlegger det fysiske/psykiske/mentale og åndelige aspekt i oss ulikt. Mine er fordelt veldig jevnt, derfor vil det være like viktig for meg å bruke min fysiske kapasitet, tørre å vise mine følelser, samt oppleve utfordringer mentalt og trives med mitt bilde av meg i verden. Så min aller beste medisin er bevegelse i naturen. Når min hverdag blir for mye, lokker skogen. Her får jeg utfordret meg fysisk, får tid og stillhet til å kjenne på følelsene, lytte til naturens lyder, nyte frisk luft og kjenne at jeg lever og at jeg passer inn. Helse er å ha det godt med seg selv i sine omgivelser med sine egne preferanser. Har du tenkt over hva du tyr til som din medisin når hverdagen butter imot? Og tilfører du din medisin raskt nok, eller drøyer du for lenge og resultatet blir langvarig ubalanse?

Fravær av helse er ubalanse. Når kroppen gir deg symptomer, er det fornuftig å se på hvilke elementer i livet ditt som skaper disse. Det er her vi velger ulike løsninger. Til deg som søker til legen og medisiner, funderer du samtidig over andre elementer du kan forbedre for å gjenfinne balansen? Kanskje roper kroppen etter mindre stress? Hva med en endring i kosthold eller trening? Medisiner kan ikke på sikt løse dette alene. Bevisstgjøring må til for å hjelpe samfunnets helse-aktører å tenke helhetlige løsninger. Men det starter med deg og hva du tenker om din helse.

Jeg oppfordrer deg for din egen helses skyld. Når du går inn i ditt fjerde år med de samme gamle symptomer og utfordringer, med de samme gamle løsninger du alltid har valgt og ingenting er bedre eller slik du ønsker det. Ta et steg til siden, klatre høyt opp i et tre, se ned på dine røde tråder – dine valg – dine erfaringer fram til nå. Bli bevisst og ta det inn over deg – ha mot til å se hvor ubalansen egentlig sitter og vær tøff nok til å ta ansvar og prøv en annen sti! Det er mange der ute som kan hjelpe på veien til helhetlig helse. Samtidig er du den eneste som sitter på fasit for ditt liv. Om du er klar for en endring, lytt til råd fra andre. De fleste har gode hensikter. Folk er dyktige på hver sine felt og det ligger i menneskets natur å være til stede for andre og bidra med hjelp der hjelp ønskes. Men da må du ønske det selv og du må bidra.

Ernæring, trening og kosttilskudd er ikke løsningen på alt for alle. Helheten byr på pust i frisk luft, omsorg, kjærlighet, tilstedeværelse, nyte livet, gode venner, stillhet, søvn, noen som lytter og ser deg, stressreduksjon og tilstedeværelse, den gode praten, fysisk prestasjon, din misjon med å være her på jorda. Når kjente du deg hel sist?

Min drøm er ulike terapeuter samlet under samme tak. Hvor enkeltmenneskets beste er i fokus. Hvor det er lagspill med ett felles mål: å hjelpe helhetlig for å bidra til balanse i livet. Kroppens 75 trillioner celler må kommunisere med hverandre om du skal ha det optimalt. Likeså er at legen, kiropraktoren, akupunktøren, homeopaten, coachen, mikroskopisten, psykologen, fysioterapeuten, treneren m.fl. også kommuniserer. I noen tilfeller bør også arbeidsgiver, familie, skolevesen, venner komme inn. Behovet må tilpasses den enkeltes helhetlige ve og vel.

Helhetlig helse er ikke vanskelig. Det viktigste er å respektere hverandres prioriteringer. Vi ER ulike, men samtidig er vi lagd av det samme. Når du gir det aller beste råmaterialet du kan oppdrive til dine celler som utgjør kroppen din – ja da gjør de sitt aller beste for at du skal ha det optimalt. Og nå vet du at det ikke handler kun om mat og bevegelse, men rett og slett at hele deg har det bra.

For noen kan disse tankene gi et helhetsbilde med oversikt som kan føre til bedre balanse og viktig overblikk over nåværende helsesituasjon. Kanskje får du lyst til å gjøre noen endringer for deg? Eller la det være.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.