Stjern- klinikken Behandlings- tilbud Om meg & referanser Kontakt Blogg Kurs ASEA / RENU28 Stjern_art Logg inn KONTAKT MEG

Lykkelige mennesker hater ikke!

Lykkelige mennesker hater ikke!

Den måten du velger å være på blant andre du omgås, reflekterer den måten du er mot deg selv.

Det forholdet du har til deg selv, den måten du ser deg i din verden på, skaper den du er sammen med andre. Enten om det er blant kollegaer, i familien eller på skolen sammen med dine medstudenter.

Jeg har i den siste tiden hatt mange samtaler med fantastisk flotte barn og ungdom som opplever store utfordringer i sine relasjoner med medstudenter på skolen. Dette gjelder alt fra 6.klassetrinn til siste år på videregående.

Utfordringene går på utestengelse, direkte mobbing og stygge kommentarer. Dette er en av mange faktorer til at lysten til å forlate dette livet dukker opp. Skremmende, spesielt når det gjelder mennesker i en ekstra sårbar tid i livet.

Det er viktig å kommunisere ut at folk gjør det beste de kan basert på hvor de er på reisen i livet sitt. Dette sier jeg ikke for å unnskylde de som går i bresjen for å skade sine medstudenter. De som opptrer som ledere, som på finurlig måte lokker med seg andre til å støtte opp under eget behov for å tråkke ned noen for å føle seg bedre selv. Men de som bevisst legger andre for hat, opptrer ubevisste for sine egne følelser. De er på et annet sted i sin utvikling. De ønsker helst ikke å føle på eller snakke om de forhold som gjør at de har et behov for å opptre slik.

Folk som hater andre mennesker er bare ikke på et godt sted i livet sitt akkurat da. Hvis de var fulle av god energi, hvis de følte at de var på et viktig oppdrag i livet sitt, hvis de hadde det godt i familien sin, hvis de hadde god helse, brukte sin kreativitet og satte pris på egen produktivitet og var stolt over den de er; Da ville de bruke all den energien sin på å gi omsorg, dele kjærlighet og utstråle lykke. De ville spre sin iver, sitt engasjement og se muligheter i enhver person som de møter.

Om Sara (et eksempel) er alt for talentfull, lykkelig, flink på skolen (eller på jobb), oppnår gode tilbakemeldinger, ser godt ut, er for frisk, for sprek, sterk, velstående, suksessfull, oppnår resultater, dedikert, ivrig, ærlig, alt for god – en slik «Sara-person» vil da møtes av andre fra det ståsted de selv er på. En person som ikke liker seg selv vil føle seg truet av Sara. En person som er sterk i seg selv vil se på Sara som en interessant person, en ressurs og en å vokse sammen med. Alt kommer an på hvor du står i livet dittditt forhold til deg selv, ditt valg av ståsted og ditt perspektiv. Det gjenspeiler hvordan du opptrer sammen med andre.

Til dere som møter slike negative mennesker hver dag; Jeg vet alt om hvor enkelt det er å si det, og hvor vanskelig det er å gjennomføre, men prøv: Fokusèr på hvordan du bevisst velger å møte andre mennesker, vær deg, vær stolt av den du er. Ha fokus på din misjon her i verden, ditt engasjement, din drivkraft, ditt «why», din ærlighet, din ekte tilstedeværelse. Ikke kast bort energien din ved å gi den bort til de som kaster stein mot deg. For du har også et valg her – du kan velge hvilken retning energien din skal rettes. Fokusèr på det du ønsker å prioritere. Det vil komme en annen tid. Rettferdigheten ligger alltid på lur. Og din «flokk» er ikke langt unna – vi er her, vi er flere.

Til deg som føler deg truet. Vi er her selvsagt for deg også, men du må komme oss i møte. Du må åpne opp for muligheten til å ta et annet valg. Velge å forandre deg, velge å våkne og bli bevisst på hvilken vei du ønsker å gå fra nå. Vi er her og vi tar imot deg med åpne armer. Vi vet du ikke har det bra og vi vil bistå deg på veien til å bli den versjonen av deg du innerst inne ønsker å være.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.