Stjern- klinikken Behandlings- tilbud Om meg & referanser Kontakt Blogg Kurs ASEA / RENU28 Stjern_art Logg inn KONTAKT MEG

Bålet berører - den optimale meditasjon?

 

Deler med dere "Måndedens meditasjonstips" fra MEDLEMSPORTALEN

Bålet har vært en samlingsarena for folk opp igjennom alle tider fra ilden ble oppdaget. Hvis vi ser bort ifra alle de mindre hyggelige ting bålet har vært brukt til, og velger oss ut ett av de mest givende - så havner vi rundt bålet sammen med gode venner med god mat og gode historier.

Men det jeg vil skrive om her i dag, er bålets tiltrekningskraft på meg - og mange med meg. Visste du at bålet snakker til deg? At den energien som flammene har, får treverket til å snakke.

Noe som kanskje kan forklare manges fascinasjon til flammenes tiltrekningskraft?

Både synet av bålet, lukten og ikke minst lyden virker fengslende. Bålet roer sjela. Bålet brukes i terapi for urolige barn, virker positivt på depresjon og lindrer angst.

Det første jeg alltid iverksetter når jeg ankommer stedet i skogen jeg vil overnatte eller tilbringe dagen min, er å samle ved til bålet. Lyden av tenn-stålet og den alltid tilstedeværende forundringen av at gnistene tenner tørr næver er alltid like stor. En sann glede som faktisk tar meg med tilbake til overraskelsen av den første oppdagelsen av flamme. Selv om jeg ikke var tilstede der og da, blir jeg på en måte tilstede i oppdagelsen allikevel. Tror det er noe med naturen, den friske lufta og storheten under himmelen å gjøre (det virker ikke like sterkt på meg vår jeg tenner i peisen).

Den optimale meditasjon for meg er å sitte alene (eller med kjæresten), stille, og bare se inn i flammene. Bare være. Og jeg lar meg bli tatt med dit Universet vil føre meg. Alltid i tillit til at det er "noe" der ute som vil hviske meg i øret, geleide meg på veien i livet, inspirere meg og innimellom komme med noen klare instrukser jeg anbefales å følge.

Bålet bringer mennesker sammen og knytter sjelen din til evigheten. Tenner gnister med inspirasjon, utstråler varme, gjør deg til en god lytter og minner deg om aldri å brenne ut.

Bålet roer meg ned. Og det kommer med klarhet og innsikt i det jeg står i i livet mitt. Bålet minner meg på hvem jeg egentlig er. Det får meg til å føle meg liten i det store, men samtidig betydningsfull og viktig. Bålet vekker minner om mine kjære som har dratt hjem til stjernene og det minner meg om å ta vare på de jeg har i livet mitt nå.

Bålets lyder former seg til stemmer, det åpner kanalen ut til visdommen som befinner seg rundt oss til enhver tid, men som vi ofte stenger av i hverdagens gjøremål. Lukten av bålet, røyken som svir i øynene, og den sprakende lyden renser kanalene i menneskekroppen. Rydder opp, fjerner avfallsstoffer på sin vei. Har du lagt merke til hvor klart du ser etter en kveld ved bålet? Hvor mye mer du hører og hvordan du starter å nyte livet igjen? (Nesen er koblet til nytelse (i metafysisk medisin), en tett nese vil minne deg om å inkludere nytelse inn i livet ditt igjen).

Kanskje det er en idè å brenne bål litt oftere? Du trenger ikke gjøre bålet så stort. Ta med deg noen kubber hjemmefra, et sitteunderlag, fyrstikker (eller tennstål), finn litt bjørkenæver på veien. Finn en god trestamme til ryggstø (spør om lov å sitte der), tenn bålet, la øynene drømme seg bort inn i flammene, løft lua unna ørene, lytt og ta inn lukta.

Kjenn varmen, pust ned i magen, nyt stillheten, nyt at du er borte en liten stund - borte i tankene og borte fra hverdagen. La følelsene komme, la minnene strømme til, la tårene trille om de vil. Dette er storhet! Dette er gammel medisin som får taket på deg, som bistår deg på veien til bedre helse.

Du kan tenne et bål i andre med ditt smil

Denne meditasjonen, denne stunda, denne friheten - kan gi deg et påfyll av kjærlighet, omsorg, forståelse, inspirasjon, klok visdom, en kropp i balanse - om du tillater det. Du er privilegert.

DU er en del av ALT. En viktig del. La deg kjenne deg selv som det.

 

Ønsker du å vite mer om medlemsportalen?

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.