Stjern- klinikken Behandlings- tilbud Om meg & referanser Kontakt Blogg Kurs ASEA / RENU28 Stjern_art Logg inn KONTAKT MEG

Stol på kroppen din og lytt til den - det vil gagne deg så mye

«Your body is precious. It is your vehicle for awakening. Treat it with care» - Buddha

Kroppen din er det mest dyrebare du har! Den er ditt kjøretøy for all vekst og trivsel. Ta vare på den!

Jeg stoler på kroppen min. Mer på den enn noe annet. Men det har ikke alltid vært sånn. Jeg har alltid følt at den har visst mye om meg. Og den har hatt rett i mange sammenhenger. Har du noen gang fått en sterk følelse av at kroppen din har prøvd å fortelle deg om noe i kroppen som er galt eller gitt deg signaler på at du må være på vakt for noe eller noen? 

Jeg påstår at hvis vi hadde gitt mer oppmerksomhet til kroppen vår enn til tankene og egoet, ville vi fått mye verdifull informasjon som kunne gjort hverdagen både bedre og lettere. 

Kroppen sitter på en uendelig stor kraft og visdom som kan reversere sykdom, negative følelser, mistrivsel og dårlige tanker. Jeg har virkelig lært å lytte til min. Det startet da pappa døde av kreft da jeg var liten. Og siden den gang har jeg visst at jeg måtte sette meg inn i hvorfor vi mennesker blir syke og hva vi selv kan gjøre med det. Siden det med pappa har jeg utviklet kontakten med den indre stemmen inni meg. Jeg er i dag god på å høre de mest subtile hviskinger den serverer meg og evnen brukes hver dag på Stjernklinikken, til nytte for de som ønsker å lære kroppen sin å kjenne. 

Hver gang det har vært en anledning  har jeg reflektert over hva jeg har gjort forut for utbrudd av forkjølelse, hodepine, mageknip, bihulebetennelse, ryggsmerter, overtråkk mm. Og hver gang har jeg funnet nøkkelen. Forklaringen på hvorfor kroppen har hatt et behov for å lage seg en pause i hverdagen min. Det er alltid et svar. Kroppen "fucker" ikke med oss på pur f! Aldri! Den nyter ikke glede av å skape trøbbel (ja – noen tror faktisk det!). Det er alltid et fornuftig bak!

Alle kropper kommuniserer forskjellig. Du må lære deg din å kjenne. Vi har alle innimellom jult opp kroppen vår. Med fysiske harde anstrengelser, negative tanker, vi har dømt den ned i dass, snakket stygt til og om den, mistrodd den og ledd av den. Jeg snakker med kroppen min omtrent hele tiden (prøver i alle fall). Jeg og kroppen min har tatt et oppgjør med det som har vært. Jeg er snill med den ved å ha tillit, ta meg tid til å forstå den OG handle på det den ber om. Det er alt den ønsker seg, alt den ønsker for «oss». For vi er et team – kroppen min og jeg.

Mitt største misbruk av kroppen (det har vært flere små også), er at jeg har bevisst valgt å overhøre den – til fordel for andre. Jeg har virkelig hørt signalene! Men jeg har satt de til side og heller lyttet til andres overbevisninger, ord og tro. Jeg har tråkket på min egen indre stemme fordi jeg ville gjøre alle andre til lags (noe både du og jeg vet ikke er mulig). Jeg har holdt ut i dårlige vennskap, i forhold som ikke har vært bra for meg, vært alt for tålmodig i noen arbeidsforhold. Jeg har latt andres meninger – selv om jeg visste at de var komplett feil for meg – gå foran min egen intuisjon. Jeg har rett og slett kjørt over min indre stemme med dampveivals opptil flere ganger! Til tross for at jeg visste det var feil.

Men den har holdt ut og vært tålmodig med meg. Den har gitt meg sjanse på sjanse. Og jeg har tilgitt den for hver gang den har skapt sykdom i meg – fordi jeg for lengst har forstått at det er dens måte å rope til meg på. Jeg har oppført meg som et barn – et barn som har overhørt sine foreldres hyggelige, imøtekommende beskjeder om å rydde opp lekene – helt til deres tålmodighet har gått over styr og stemmen har blitt høy, sur og brysk.

"If you listen to your body when it whispers, you wont have to hear it scream"

For når du overhører signalene fra kroppen din, så vil den før eller senere sørge for at du hører. Hele Universet vil begynne å spenne bein for deg. For å hjelpe deg riktignok – ikke glem det! Som siste utvei. Det kan skje i form av ubehagelige symptomer fysisk, mentalt eller psykisk. I form av sykdom, som akutte eller kroniske diagnoser. Utfordringer med venner, økonomi, ulykker. Bilen din kan få symptomer som relaterer til det du bør ta tak i i deg selv – seriøst! Om du eier en bil, kan Universet gi deg «ei lita ørtæv» gjennom å gjøre bilen din «syk». Hvordan? Jo fordi din energi påvirker alt og alle rundt deg. Både bil, husdyr og barna dine. Mulig du har lagt merke til at barn kan bli gretne og vanskelige å ha med å gjøre når humøret ditt er elendig - spesielt når du har det travelt. Det smitter til de rundt deg som er vâre på din energi.

Men hvordan ta vare på kroppen sin da? Hvordan bli mer bevisst og våken på det samarbeidet som kroppen din vil ha med deg?

 1. LYTT TIL KROPPEN DIN – TIL DIN INDRE STEMME

Dette er temaet for kurset du får tilgang til i medlemsportalen i desember måned. Kurset heter «En kropp i balanse» og i TRINN #3 kommer vi inn på hvordan du kan høre din indre stemme og hva den egentlig er. Hva skjer om du velger å overhøre signalene?

Når du står overfor valg i livet, og velger å lytte til kroppen sitt svar, blir sjelden valgene feil. Gir valget deg sommerfugler i hjertet eller uro i magen? Kjenner du på spenning eller kjenner du deg uvel? Kroppen svarer. Øv deg på å være stille, pust! Og lær deg din kropp sitt eget språk.

 1. FINN TILBAKE TIL TILLITEN TIL KROPPEN DIN

For den hadde din fulle tillit en gang. Men livet lærer oss å lytte til andre mer enn til oss selv. Vi lytter til foreldre, lærere, venner, politikere, media. Nå er det på tide å gi oppmerksomheten til din egen kropp. Snakk pent om den, vær takknemlig for alt det den gjør for deg – selv de gangene du presser den til noe den ikke vil – så holder den ut med deg og strekker seg så langt den kan. Slutt å dømme den for utseende, slutt å tro at den svikter deg – for det gjør den faktisk ALDRI! Noen av de som oppsøker meg på Stjernklinikken, tror eller har blitt fortalt av legen at kroppen angriper seg selv (ved autoimmune sykdommer). Men den gjør aldri det. Den har bare blitt tynt så langt at den må ta i bruk «roperten» og hyle inn i øret ditt at den ikke har det bra. Den har mistet mye av sin tålmodighet, den har hvisket, den har snakket, den har ropt og nå hyler den fordi du ikke vil lytte – eller ikke forstår hva den vil du skal gjøre.

Gjenskap dens tillit ved å utvikle din evne og VILJE til å høre etter!

 1. HANDLE PÅ DET DEN BER DEG OM

Om det handler om:

 • At du skal bevege deg mer/mindre
 • Stresse mindre
 • Spise sunnere/mer/mindre/saktere/nyte maten mer
 • Drikke mer/mindre/velge bedre drikkevarer
 • Velge bedre tanker/lytte til følelsene dine
 • Åpne deg opp/legge fra deg stahet/være mer mottakelig
 • Finne igjen din vei i livet/utvikle mer tro på deg selv
 • Være mer ute i naturen/lytte mer til selve livet
 • Vise mer kjærlighet til deg selv

Så gi den det den ber om. Den gjør alt for dere begge to – for dere er ETT. Spill hverandre god!

Kroppen din har svarene.

Kroppen din vet før hjernen vet og lenge før medisinske tester.

Velg å ha tillit til kroppen din. Den vil deg til all tid alt godt.

Ta vare på din aller beste venn.

SPØR den, LYTT til den, LÆR deg å TOLKE signalene, FORSTÅ den, AKSEPTER den og GJØR NOE MED DET.

Alt dette og mer til lærer du steg for steg i kurset «En kropp i balanse» som du finner i medlemsportalen «Hun er sterk & stødig & vet hvem hun er»

Lykke til dere to!

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.